fbpx

Hugo de Jong verkoop en verhuur van piano's en vleugels

Piano stemmen

Piano stemmen bij Hugo de Jong Piano’s betekent:

✓ Vaste prijs van € 85,-
✓ Ook buiten kantooruren en in het weekend

Hugo de Jong verkoopt niet enkel piano’s, maar is ook een professioneel pianostemmer. Door een piano regelmatig te stemmen, blijft het mooie geluid behouden.

Geen enkele muzikant speelt graag op een ontstemde piano en daarom dient een piano tijdig gestemd te worden. Aangeraden wordt om een piano twee- tot driemaal per jaar te laten stemmen door een professioneel pianostemmer.

Kosten

Bij Hugo de Jong Piano’s – Vleugels maken wij gebruik van een vast tarief voor het stemmen van een piano of vleugel. Onze vaste prijs is 85,00 euro. Dit bedrag is inclusief voorrijkosten en BTW. Dit tarief is gebaseerd op ongeveer één uur werk. Voor meerwerk is er altijd overleg mogelijk.

Oorzaken ontstemmen

Oorzaken voor het ontstemmen van een piano zijn voornamelijk:
– Verschillen in luchtvochtigheid
– Verschillen in temperatuur

Luchtvochtigheid is van grote invloed op de klank van een piano. Het klankbord krimpt of zet uit onder invloed van verschillen in luchtvochtigheid. Dit heeft als gevolg dat de stand van de snaren verandert, waardoor de piano ontstemt. Aan te raden is dan ook om de piano niet in de zon te zetten of bij de verwarming.

Een piano die in gebruik is, ontstemt net als eentje waar al een jaar of meerdere jaren niet op is gespeeld. Bij laatst genoemde kan het noodzakelijk zijn om de piano twee maal achter elkaar te laten stemmen. Dit is met name het geval wanneer een piano meer dan een jaar niet is gestemd.

De voorkeur voor de piano heeft het om bij achterstallig onderhoud de piano niet in één sessie twee keer te stemmen maar deze na één a twee maanden nogmaals te stemmen. Het is wel mogelijk om de piano of vleugel in één sessie twee keer te stemmen maar dan ontstemt de piano sneller.

Onze pianostemmers

De pianostemmers van Hugo de Jong Piano’s-Vleugels zijn Hugo de Jong, Ron Meijes , Ruud Legdeur en Jos Ruiters.

Zij beschikken over een uitermate goed gehoor en hebben ervaring met het stemmen van verschillende typen en merken piano’s. Onze pianostemmers beschikken bovendien over de juiste apparatuur en hebben de kennis in huis om de piano goedkoop, snel en nauwkeurig te stemmen.

Hugo de Jong piano’s is een geregistreerde Precesion Touch Design (PTD)- installateur. Dit betekent dat wij door regelmatig cursussen te volgen bij de Precision Touch Design Academy Europe (PTDAE) gespecialiseerd zijn in het creëren van een gelijkmatige aanslag en het geven van een mooie klank aan een vleugel.